You are not logged in.

IC2 Experimental builds (jenkins):
v2.0/2.1/2.2 / 2.3 / 2.5 / 2.6 (For Minecraft 1.6.4/1.7.2/1.7.10 / 1.8.9 / 1.9.4 / 1.10)
IndustrialCraft² recent version: v1.117! (For Minecraft 1.5.2 → topic)

Dear visitor, welcome to IC² Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

621

Wednesday, April 1st 2015, 5:20am

You need an IRC client which you can then use to connect to esper.net and then join the channel #fastcraft. Alternatively use the web chat on http://esper.net

It obviously only makes sense if you can reproduce the issue or can instruct someone to do so.

622

Wednesday, April 1st 2015, 6:20pm

Having an odd issue with FastCraft, EnderIO, Baubles and Extra Utilities. https://github.com/SleepyTrousers/EnderIO/issues/2203 should contain all the information necessary, but I'm happy to provide anything else - let me know.

623

Thursday, April 2nd 2015, 12:08am

Using the latest Fastcraft, 1.21, I get the following client crash whenever I try to connect to my server. Reverting to 1.20 resolves it.

http://pastebin.com/raw.php?i=SMDnbh2W

624

Thursday, April 2nd 2015, 1:54am

There's no way this is related to FastCraft, all 1.21 changed is creating the config folder if it doesn't exist yet.

Since it's somewhat related to IC2 I've added some debug output there.

625

Thursday, April 2nd 2015, 3:00am

Hi Player,

I have made a modpack for 1.7.10 called HyperTech. It includes Fastcraft. It will be on FTB. Thank you for the awesome mod and we appreciate being able to use it in our pack.

626

Thursday, April 2nd 2015, 8:16am

Hello Player.

I want to notify you that i'll be using your Fastcraft in a private modpack for myself and my friends
Thanks for this awesome mod!

627

Thursday, April 2nd 2015, 5:15pm

Hello, I seem to be having a small issue: I used to be able to start up minecraft just fine untill a couple of days ago, when I began getting the error I attached. A quick restart of the computer would solve the problem, but I kept getting it more and more often to the point at which I was no longer able to play with both TerraFirmaCraft and Fastcraft enabled in my modpack. Disabling Fastcraft or Terrafirmacraft solves the problem. Hope you can help.
Robert. has attached the following file:
  • MinecraftLog.txt (41.13 kB - 308 times downloaded - latest: Mar 9th 2017, 12:16am)

This post has been edited 1 times, last edit by "Robert." (Apr 2nd 2015, 5:31pm)


628

Thursday, April 2nd 2015, 7:13pm

Sockertoppar Sad Pack - Notifying use of FastCraft

Hi!

I intend to use this mod in a private modpack called Sockertoppar Sad Pack on the FTB launcher (with the Third Party Pack). I was told to notify you of use and here I am :)

629

Thursday, April 2nd 2015, 10:13pm

This is what happens when I run Fastcraft on a server with AppleCore. I posted about this before, but, I forgot the log.

http://pastebin.com/hvpd76qq

630

Friday, April 3rd 2015, 12:59am

Please update for 1.8! Also, how do I put this on my server?

631

Friday, April 3rd 2015, 3:01am

Robert: That's a JVM crash, there's nothing I can do about it. The bug is in native code and modifying the mod set just triggers it. Maybe running java with -verbose:jni can give more insight, but it'd spam a lot.

Sunconure11: Not my fault, check AppleCore's issue list.

Roadhog360: MC 1.8 isn't a feasible target atm due to low use and many of its changes being superseded by MC 1.9 again. To put FastCraft on the server you just have to copy its jar file into the mods folder with MinecraftForge installed.

632

Friday, April 3rd 2015, 2:15pm

I figure it could be a nice idea to ask about this here, since it's an issue related to 1.7.10's performance after all.
There's an unresolved bug in 1.7.10 (and apparently plenty of versions before it as well, but I found it more easily noticeable in .10) where, if you're playing in single player mode, the server's and the client's view distances are the same. The problem about doing things this way is that this means chunks beyond that view distance (plus one, it seems) won't be loaded by the game at all, which usually results in really poor mob spawning, among obviously other loaded chunk-related issues. This is easily noticeable if you use Opis, for example, set your view distance to the minimum possible, then open its minimap and check the currently loaded chunks (after moving away from spawn, obviously). And here are two likely related Mojang bug tracker issues: [1] [2]
Lastly, I have found a jar mod that tries fixing this (link, scroll down a bit), but it doesn't seem to work in a modded environment.
So, would it be possible to add an option (preferentially a config one, since it might impact performance a bit) to force the server's view distance to a minimum of 10, in single player? No idea if this is the best way to tackle this problem, however, so if it isn't asking too much I'd be thankful if you could look a bit more into it as well.

633

Friday, April 3rd 2015, 10:32pm

I figure it could be a nice idea to ask about this here, since it's an issue related to 1.7.10's performance after all.
There's an unresolved bug in 1.7.10 (and apparently plenty of versions before it as well, but I found it more easily noticeable in .10) where, if you're playing in single player mode, the server's and the client's view distances are the same. The problem about doing things this way is that this means chunks beyond that view distance (plus one, it seems) won't be loaded by the game at all, which usually results in really poor mob spawning, among obviously other loaded chunk-related issues. This is easily noticeable if you use Opis, for example, set your view distance to the minimum possible, then open its minimap and check the currently loaded chunks (after moving away from spawn, obviously). And here are two likely related Mojang bug tracker issues: [1] [2]
Lastly, I have found a jar mod that tries fixing this (link, scroll down a bit), but it doesn't seem to work in a modded environment.
So, would it be possible to add an option (preferentially a config one, since it might impact performance a bit) to force the server's view distance to a minimum of 10, in single player? No idea if this is the best way to tackle this problem, however, so if it isn't asking too much I'd be thankful if you could look a bit more into it as well.
if your setup works with optifine you can use the 'load far' setting that provides to do this, but if you need to set your view-distance below far even with fastcraft, you really need to install optifine anyway.

634

Saturday, April 4th 2015, 9:11am

if your setup works with optifine you can use the 'load far' setting that provides to do this, but if you need to set your view-distance below far even with fastcraft, you really need to install optifine anyway.

I've tried that, but there doesn't seem to be any change. MultiplayerChunkCache in the F3 stats remains the same, and Opis doesn't say any more chunks get loaded.

635

Saturday, April 4th 2015, 1:36pm

Player, I tried your tip, but to be honest I didn't know what I was looking for. Nothing seemed out of order based off of my little experience with java.

This post has been edited 1 times, last edit by "Robert." (Apr 4th 2015, 3:22pm)


636

Saturday, April 4th 2015, 2:50pm

Well I've added it to my todo list, I'll poke related areas anyway.

637

Saturday, April 4th 2015, 5:49pm

I was wondering, was fastcraft built using an intel build? Because I get amazing performance increases, but when my friend uses the same pack, he has equivalent hardware but has an amd processor. We have noticed it seems to actually not help his performance at all.

On my wifes laptop (which is using an intel processor) it really helps performance on her computer.

So i was just wondering if this was coded to work better for intel hardware?

638

Sunday, April 5th 2015, 5:47am

Hey Player, I'm not sure if this is a fault with fastcraft 21 or a worldgen issue with Ancient Trees, but I got this crash out of the blue after wandering around generating new chunks in SSP. Any thoughts?

http://pastebin.com/zPBe8j67

639

Sunday, April 5th 2015, 6:31am

Razorskills: I'm actually mostly developing on Intel CPUs with HD2000 - HD4000 GPUs, so that may have some impact. But really FastCraft isn't currently aiming much for steady state performance. It can do a lot against lag spikes or when your world becomes complex enough to slow your game down otherwise, including servers starting to saturate the 50 ms they have.

ate0ate: Those crashes are as far as I'm aware never caused by FastCraft, the stack trace is just showing a transparent detection hook.
What probably happened there is that for some reason a block received an invalid metadata value. If you can still run commands, e.g. through the dedicated server console, editing your player nbt to spawn elsewhere or teleporting away fast enough, you may be able to use sampler to find the position of the broken block(s) with "/sampler find com.scottkillen.mod.koresample.common.block.SlabBlock --unloaded --meta=7" and then use setBlock or world edit to change the block to air.

640

Sunday, April 5th 2015, 7:13am

Report the bug.

Environment:
・Minecraft 1.7.10
・Minecraft Forge 10.13.2.1352
・OptiFine 1.7.10 HD U B5
・FastCraft 1.21
etc.

Crash Report:
http://pastebin.com/z7hGcx5X

Counter:

Hits today: 1,878 | Hits yesterday: 29,849 | Hits record: 152,331 | Hits total: 65,265,242