[Addon 1.112] BuildCraft-IndustrialCraft Crossover Mod v2.0[SSP/SMP]

  • I Just thought I would pop in to make a suggestion (I don't know if it has been asked before). would it be possible to add support for the use of bio-fuel (refined bio-mass) from the forestry mod in petrochemical generators? (I realize that would mean that they are no longer true petrochemical generators).


    It would help me out a lot.


    it is on my todo list, just not a high priority.

  • Both of you: What OS are you running? ModLoader/ModLoaderMP should sort themselves but at least in the case of Linux MLMP stopped doing such again.
    There's an "interesting" workaround involving dd and creating a small fat32 filesystem if you've got root permissions (as one needs to mount said filesystem)

    Yes i'm running Lunix Ubuntu sever 10.04 (Lucid)
    Being the server version no GUI and i don't plan on adding one, (The 8mg graphics card just wont take it)
    Are you able to give me an in-depth explanation on how to do that?

  • Modloader had a bug on linux once that made it load files by last changed date. You can just add a random file (.txt so it doesnt conflict with anything) to either the crossover jar or the IC2 jar. Depending on the way it loads you either need to have IC2.jar have a more recent change date or the crossover mod, you can only test that.

  • it's not a bug.


    It's standart behavior when program reads filenames from directory.


    You can type command

    Quote

    ls -U1

    to view in which order server would try to load mods.




    Here's my example


  • Well you can consider it a bug as it is behaving differently on different OS, something that shouldn't happen with a so called platform independent language as Java.

  • Both of you: What OS are you running? ModLoader/ModLoaderMP should sort themselves but at least in the case of Linux MLMP stopped doing such again.
    There's an "interesting" workaround involving dd and creating a small fat32 filesystem if you've got root permissions (as one needs to mount said filesystem)


    It is Linux, what exact flavor I am not sure it is a server I rent on NFOservers.com, so no root access. I will try changing the modify date and see if that helps.


    Edit: neither a prior or later modification date than the IC2 jar made any difference for this mod loading first. I haven't tried it yet, but shouldn't it work if I just drop it in the IC2 jar?

  • I've been testing this addon as a replacement for Power Converters on SMP since that has now been taken over by Tekrush and is now on a purely upkeep development cycle.


    So far, I've really been enjoying the addon, having designed a power complex around its systems. However, I've run into some problems that I'm not sure aren't entirely user errors.


    First, I've noticed that if I right-click on the Petrochemical Generator, doesn't matter what is in my hand, the client crashes and the server spits out a timeout error, which makes me think it might be a client-side GUI fault. Would modloader complain if I had conflicting GUI's?


    Second, with the Oil Materializer, I've noticed some strange behavior, namely that if I attempt to use BC or Redpower to pipe in UU-matter into either top, sides, or bottom, nothing happens. If I send in 3 UU-matter, once I destroy the machine to reset it, I get 2 back, although nothing appears in the machine's GUI.


    Next, with the same machine, if I manually load it with UU-matter, I cannot extract the oil with wooden waterproof pipes on any side with either a redstone or stone engine. Hence, for all intents and purposes this machine is useless to me at this time.


    I am running latest versions of Forge, EE, BC, RP, IC2, and this addon.


    If this is indeed buggy behavior, I'll be happy to write out a full bug report, but as I said, I'm not sure this is not an error on my part.


    Thank you for your time.
    Sereph

  • Hello! I am having a small problem. Well, let's stress, this *is* the IB version of the crossover. Currently running 1.64 of IC2 (haven't updated yet) with BC 3.1.3 and have the IB V0.05 crossover for BC 3.1.3 and IC 1.64 . When I go to craft a Medium Electric Engine it's not recognizing the bronze ingot. Now I know the ore dictionary is working, I can use this bronze to make Mixed Metal Ingots from IC2 and Sturdy Machines from Forestry. So I am at a loss as to what's broken. >.< Though I might be updating to 1.7 of IC2 and do the same for this crossover mod. Just the new things in IC2 1.7 aren't a high priority and 1.64 covers everything I want and need. >.< Let me see...


    Wow... Just... Wow... My Spoiler hidden Modloader.txt file is too big for the editor. Ok, so, Modloader put onto Pastebin, use link below. :(


    http://pastebin.com/AZwKxfhg

  • Yes i'm running Lunix Ubuntu sever 10.04 (Lucid)
    Being the server version no GUI and i don't plan on adding one, (The 8mg graphics card just wont take it)
    Are you able to give me an in-depth explanation on how to do that?


    the alternative is to bug the hell out of flan to fix ModloaderMP again. (took me 2 1/2 weeks last time and it was a two line fix tops...)


    before you start, be sure to rename your mods folder and create a new, blank one.
    one command per line here, done in the folder you have minecraft in: (the end goal is a virtual fat32 filesystem)
    dd if=/dev/zero of=modsfolder.img bs=1M count=40
    mkfs.vfat modsfolder.img
    mount -o loop modsfolder.img mods


    if you want to verify it mounted run this: "df -h"
    you should see a /dev/loop0 line in there and the new folder as mounted on.
    from there you put the mods in the "new" folder and they'll be sorted.

  • Hello! I am having a small problem. Well, let's stress, this *is* the IB version of the crossover. Currently running 1.64 of IC2 (haven't updated yet) with BC 3.1.3 and have the IB V0.05 crossover for BC 3.1.3 and IC 1.64 . When I go to craft a Medium Electric Engine it's not recognizing the bronze ingot. Now I know the ore dictionary is working, I can use this bronze to make Mixed Metal Ingots from IC2 and Sturdy Machines from Forestry. So I am at a loss as to what's broken. >.< Though I might be updating to 1.7 of IC2 and do the same for this crossover mod. Just the new things in IC2 1.7 aren't a high priority and 1.64 covers everything I want and need. >.< Let me see...


    Wow... Just... Wow... My Spoiler hidden Modloader.txt file is too big for the editor. Ok, so, Modloader put onto Pastebin, use link below. :(


    http://pastebin.com/AZwKxfhg


    This mod doesn't yet use the ore dictionary. I will add it later after things have stabilized a bit, I just don't want to add that complexity just yet.

  • I've been testing this addon as a replacement for Power Converters on SMP since that has now been taken over by Tekrush and is now on a purely upkeep development cycle.


    So far, I've really been enjoying the addon, having designed a power complex around its systems. However, I've run into some problems that I'm not sure aren't entirely user errors.


    First, I've noticed that if I right-click on the Petrochemical Generator, doesn't matter what is in my hand, the client crashes and the server spits out a timeout error, which makes me think it might be a client-side GUI fault. Would modloader complain if I had conflicting GUI's?


    Unfortunately there is not warning for GUI conflicts. You can try playing a single player map with the same configs and depending on how the mods are set up it may show the conflicting GUI when you use the OM.



    Second, with the Oil Materializer, I've noticed some strange behavior, namely that if I attempt to use BC or Redpower to pipe in UU-matter into either top, sides, or bottom, nothing happens. If I send in 3 UU-matter, once I destroy the machine to reset it, I get 2 back, although nothing appears in the machine's GUI.


    I don't know what you mean by 'nothing happens' be more specific. What do you expect to happen?


    The OM uses up UU-matter before checking if there is room to store the output, so if it was full the UU-matter is stored in a production buffer and it will start producing if there is room.



    Next, with the same machine, if I manually load it with UU-matter, I cannot extract the oil with wooden waterproof pipes on any side with either a redstone or stone engine. Hence, for all intents and purposes this machine is useless to me at this time.


    Make sure the pipe is facing the correct way, and that nothing else has loaded a flawed version of the buildcraft API.



    I am running latest versions of Forge, EE, BC, RP, IC2, and this addon.


    If this is indeed buggy behavior, I'll be happy to write out a full bug report, but as I said, I'm not sure this is not an error on my part.


    Thank you for your time.
    Sereph

  • This mod doesn't yet use the ore dictionary. I will add it later after things have stabilized a bit, I just don't want to add that complexity just yet.


    Ouch. Ok, so I'll have to remember how to make the *other* kind of bronze if I want to make medium electric engines. Ok...

  • I also observe that the electric engines don't handle portable power very well. Medium Electric engines don't take energy crystals or lapitron crystals and suck re batteries dry in a minute. Large Electric Engines don't take lapitron crystals and suck energy crystals dry in a minute... O.o This makes for remote operations difficult, need an inventory full of batteries and be swapping them out constantly. >.< Though if I build a bigger infrastructure, an MFE or MFSU wired to it, yeah, it would work but for a temporary location, say, a BC Filler to create a new large room as the start of an outpost, it would be kinda silly. At least in my opinion... Will this get fixed in future updates?

  • So I can confirm that everything works perfectly as expected in SSP. No conflicts of any kind. I can open the PCG GUI no problem.


    Second point, what I am expecting to happen with the materializer in SMP, is that when I send a single UU-matter through either a redstone tube or cobblestone transport pipe, into the materializer, that it will appear in the gui for a split second before the machine comes to life and converts it into oil. I can understand that the machine would consume the matter before checking for room, but it does nothing. I'm wondering if it might be related to the PCG GUI issue in that maybe the machine is working normally, consuming the matter and making oil, and the GUI is just not updating... That would be really odd though, as I can load the machine with UU manually and the gui updates just fine...


    Also, based on the opening paragraph, I should be able to sneak and right click on the PCG and NOT get a GUI, which is working as it should. I did notice one strange thing while doing that though, and that is my targeting reticle turns to a mouse cursor until I do something else. Again though, as soon as I right click on the PCG normally, boom, client crash...


    Third point, as for ensuring the pipe is in the correct position for extraction, it is, and it works in SSP beautifully. I can also confirm that server side, PRIOR to modloader starting up, I'm getting a NPE that I never noticed before. But I can still log in and everything is and works as it should, with the exception of my current problem of course. The NPE is due to an exception in "AWT-EventQueue-0," which doesn't sound like it would be related. I'm going to take another look at it tonight. See if it's related to server mods, forge, my savefile, or just plain stupidity...


    Thank you kindly for your reply.
    Sereph

  • Thanks! i'll try it next time the server is on! (oh yeah being in my house it's to expensive to run all the time ;3

  • I cant use it on my Server everytime i get an error *sigh* The Clientside Mod works fine no Problems only the Serverside dont want to work. PS: Dont know how to insert the file here so i post it as a spoiler.


    Modloader.txt:


  • wrong load order

  • So I was testing my SMP map in SSP when I noticed something interesting: There was oil in my holding tanks. It seems as though the machines DID work in SMP.


    So, going back into SMP, I played around a bit. As it turns out, the Oil Materializer IS doing its job when UU-matter is piped in. The matter is being buffered, and oil produced, which IS being drawn out via the wooden waterproof pipe into the tanks. Also, said oil is now being pumped into the Petrochemical generators and I can confirm that they are running.


    BUT, and there is a but, I have a definite GUI issue. On the Oil Materializer, I have to revise my earlier statement. When the UU-matter is piped or tubed in, the machine goes to work making oil, BUT nothing at all appears in the GUI. The oil is pumped out, and still nothing in the GUI. I don't know how much oil is in the machine, or how many UU-matter's are buffered. Earlier I stated that manually loading the machine caused the GUI to work and make oil, which I could not extract with the pipes. As it turns out, when I place the matter manually into the machine, the GUI runs, but in fact no oil is being produced, and everytime I log out, that particular UU-matter remains in my inventory when I come back. This would explain why I couldn't get oil when I was manually loading.


    Second, the Petrochemical Generator runs. I can pipe in oil or fuel and it churns out EU's, but I CANNOT right click on the generator or the client crashes, which does not happen in SSP.


    Also, the NPE I mentioned earlier is in fact a Forge issue, since with a clean .jar and fresh latest or recommended Forge builds without any other mods are all it takes to cause the error, but it does not appear to affect gameplay.


    I'm happy, since it works, but I'd rather this addon were more stable. Any thoughts?


    Sereph